5 rauhaisan joulun parasta kauneus- ja rentoutumisvinkkiä.

Olen viime päivinä ollut ihan äärimmäisen stressaantunut, kuten varmaan monet meistä tähän vuodenaikaan. Töissä vaaditaan venymään vuoden viimeiseen loppukiriin, vaikka monet hommat on vielä ihan levällään. Pakkaan myös torstaina laukut ja suuntaan kohti iki-ihanaa koti-suomea. Rentouttavaa? No ei. Ei ainakaan aluksi. Teen töitä tien päältä ja haluan toki vuosien tauon jälkeen tavata kaikki kaverit. Josko viimeistään jouluksi saisi rauhoituttua. Uuden vuoden jälkeen päästään vihdoin myös Lapin lomalle. Juu, sitä mä odotan kuin hullu puuroa. 🙂

Koska en ihan varmasti ole ainoa joulustressailija, kokosin alle hieman talvisia rentoutumis- ja kauneusvinkkejä. Poimi niistä itsellesi parhaat – Ja lupaathan hemmotella itseäsi vielä tänä vuonna? Sinä olet tärkeä – Kuinka helposti se kiireessä unohtuukaan.

1. Suunnittele rentoutumis- ja hemmottelupäivä vain itsellesi.

Mitä sinun hemmottelupäivääsi kuuluisi? Kylpylähetki ystävien kanssa? Koko päivä sohvalla? Pitkään nukkumista vai kunnon bileet?

Olen sitä mieltä, että meillä on kaikilla vähintään kerran kuukaudessa lupa olla itsekkäitä, ja suunnitella täysin omannäköisemme päivä. Ota mukaan ne ihmiset, joista välität, ja joiden arvelet innostuvan hemmottelupäivästä. Et välttämättä tarvitse lainkaan budjettia hemmottelupäiväsi suunnitteluun.

Muutamia ideoita:

  • Tilaa tai tee itse mieleistäsi pitsaa ja katso koko päivä elokuvia sohvalla villasukat jalassa. Vain hyväntuuliset leffat kuten piirretyt ja romanttiset komediat sallitaan. Omat suosikkini: Kung Fu Panda, Näin koulutat lohikäärmeesi, Love Actually, Pretty Woman, Paholainen pukeutuu Pradaan.
  • Suunnittele unelmiesi urheilu- ja rentoutumispäivä. Esimerkiksi kunnon treeni aamulla, jota seuraa kylpylä ja sauna iltapäivällä. Illaksi vielä ravintolaan?
  • Pidä ystäviesi kanssa skumppabileet. Juhlien säännöt: Asuntoa ei saa siivota ennen juhlia. Talvella on muutenkin pimeää, kuka niitä pölypalloja muka huomaa. 🙂

Mitä sinun rentoutumispäivääsi kuuluisi? Kerro kommenteissa, ja innosta muitakin haaveilemaan. Omaa rentoutumispäivää voi viettää myös täysin yksin jos siltä tuntuu. Itse kaipaan melko usein rahoittumista ihan itsekseni, vaikka kirjan tai dokkarin parissa.

sharon-mccutcheon-643237-unsplash

2. Nuku enemmän – Keho ja mieli kiittää.

Päivässä ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi tunteja, joten unesta tulee helposti nipistettyä. Ootteko te muuten kans kärttyisiä jos ette saa kunnolla nukuttua? Musta tulee ihan jäätävä kiukkupussi ja ajattelen kaikesta negatiivisesti kun oon väsynyt.

Mene ihan oikeasti tarpeeksi ajoissa nukkumaan. Ja laita se herätyskello herättämään myöhemmin. Tee vaikka illalla suurin osa aamutoimista valmiiksi niin ehdit levähtää sängyssä pidempään.

Hemmottele itseäsi ennen nukkumaanmenoa kuumalla suihkulla ja kunnon kasvonaamiolla. Muista hoitava yövoide ja ihana pyjama. Hyppää sänkyyn ja nauti pehmeiden vällyjen syleilystä. Ehdit kyllä stressata taas huomenna jos on ihan pakko.

22814

Kauniiden unien yövoidevinkkinä tällä kertaa Oriflamen ravitseva Royal Velvet. Tämä on muuten tulossa mun yövoidearvosteluun myöhemmin tässä kuussa.

3. Tee vähemmän ja paremmin. Priorisoi.

Oletko jo tehnyt listan niistä kaikista asioista, jotka ennen joulua pitäisi ehtiä hoitaa? Oletko ihan varma, että kaikki hommat ovat tarpeellisia?

Mieti, mitkä asiat vaikuttavat joulutunnelmaan eniten, ja joista on eniten iloa sinulle tai perheellesi. Entä mitkä asiat töissä ovat ne kaikkein tärkeimmät? Joulunviettoon ja rentoutumiseen ei tarvita ihmeitä. Muutama lempijuttu vievät jo pitkälle.

Nyt on lupa relata vähän. Jos itse romahdat paineen alla, ei siitä ole hyötyä kenellekään. Ja maailma menee menojaan, vaikka juuri sinä et kaikkea ehtisikään tehdä.

4. Anna itsellesi lupa nauttia jouluhössötyksestä.

Ai tykkäätkö suunnitella ja laittaa joulua? No anna mennä vaan! Mitkä on sun suosikkijoulujutut? Leipominen vai lahjojen paketointi? Vai saako joulusiivouksen tekeminen sut tuntemaan olosi paremmaksi? Liity vaikkapa johonkin jouluryhmään, jossa saat höpötellä joulusta niin paljon kuin sielu sietää, ilman että kukaan katsoo kieroon.

Vai etkö kerta kaikkiaan jaksa jouluhumua? Sytytä kynttilät ja köllöttele sohvalla (terästetty) glögimuki kädessä. Anna muiden hössöttää.

gaby-dyson-1148567-unsplash

5. Antaudu leikkiin.

Lumileikit ja hassuttelu eivät ole vain lasten juttuja. Meillä aikuisillakin on lupa nauraa hervottomasti ja leikkiä lumisotaa. Tee lumienkeleitä, lumiukkoja ja reippaasti koristeltuja joulupipareita. Tai suunnittele fantastinen piparkakkutalo.

Löydät netistä pilvin pimein hauskoja ja luovia ohjeita jouluaskarteluun ja erilaisten piparkakkutalojen tekoon.

Joulun paras kauneusvinkki kumpuaa sisältäpäin.

Ihminen on kauneimmillaan rentoutuneena, iloisena ja hyvin levänneenä. Tärkeintä on, että tunnet olosi itsevarmaksi ja mukavaksi, ja annat itsellesi luvan vain nauttia elämästä.

Jos kiire äityy liian kovaksi, vihellä peli poikki ennen kuin on liian myöhäistä ja burn-out jo kolkuttelee ovellasi. Hengitä syvään ja pysähdy. Lopulta tarvitsemme vain vähän asioita voidaksemme hyvin. Mitkä ovat sinun hyvinvointisi kulmakivet? Keskity niihin – ja muista olla välillä itsekäs.

Lämpimin terkuin,

Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s