Kolme huippuvinkkiä pidempien ripsien kasvattamiseen

Pitkät ja tuuheat silmäripset kehystävät katseen, ja ovat äärimmäisen seksikkäät. Nykyisin yhä useammat turvautuvatkin vippaskonsteihin kuten ripsienpidennyksiin tai vaikkapa magneetti- tai tekoripsiin upeiden räpsyttimien hankkimiseksi. Valitettavasti etenkin ripsienpidennykset kuitenkin pidemmällä aikavälillä haurastuttavat omia ripsiä, ja saattavat jopa harventaa niitä. Ripsiämme ei ole tarkoitettu kannattelemaan enempää kuin oma painonsa – niiden tehtävä on suojata silmiämme roskilta ja lialta, ja ohjata vieraita hiukkasia pois silmän alueelta.

Etenkin väärin tehdyt ripsienpidennykset voivat kostautua myöhemmin ripsikatona, ja voivat aiheuttaa pysyvää haittaa. Käytin itse ripsienpidennyksiä lähes kaksi vuotta, mutta lopetin huomattuani, että omat ripset olivat kuihtuneet pidennysten alla hiirulaisenohuiksi. Miltei olemattomiksi.

Omien ripsieni takaisinkasvattamiseen ripsienpidennysten jälkeen meni yli vuosi aikaa. Näytin tuona aikana aluksi suoraan sanottuna aivan ripsettömältä hiipparilta. Kokeilin monia toimimattomia keinoja, ja onneksi löysin pari hyvääkin juttua matkan varrella. Siksipä kokosin teille tämän vinkkioppaan. Mutta ennen kun aloitetaan niin tärkein vinkki on tämä: Ripsien hoitamisessa tulee olla kärsivällinen ja johdonmukainen. Kun muistat hoitaa ripsiä joka päivä, saat tuloksia varmasti!

1. Älä KOSKAAN nuku meikeissä

Tämän tiesitkin jo. Mutta sanotaan se nyt vielä kerran: Meikeissä nukkuminen tekee hallaa niin ihollesi kuin myös ripsillesi! Ripset katkeilevat kun ne hankaavat tyynyyn koppuraisen maskaran alla.

Muistathan myös olla taivuttamatta ripsiä kovakouraisesti, etenkään sen jälkeen kun olet jo meikannut. Parasta olisi ripsien kasvattamisen aikana olla tavuittelematta niitä ollenkaan.

2. Kosteuta ripset hyvin

Jos omat ripset ovat huonossa kunnossa, kannattaa meikin poistoon käyttää puhdistusmaitoa tai vaikkapa apteekin perusvoidetta. Älä milloinkaan hankaa silmiä. Jos meikinpoistoaine ei riitä irrottamaan ripsiväriä hellävaraisesti, vaihda joko ripsari tai meikinpoistoaine.

Ripsien hoitovaiheessa ei myöskään pitäisi käyttää liian voimakkaita meikkituotteita. Esimerkiksi vedenkestävä ripsari kannattaa jättää suosiolla pois jos vain mahdollista – paitsi jos olet löytänyt sille tosi hyvän putsarin.

Ripsien hoitoon voi myös käyttää e-vitamiinivoidetta tai risiiniöljyä. Risiiniöljyä  (englanniksi castor oil) levitetään ripsille iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa. Voit vaikkapa puhdistaa vanhan maskaraharjan, jolla öljyä saa näppärästi levitettyä aivan ripsien juureen asti.

3. Kokeile ripsienhoitoseerumia

Ripsienhoitoseerumeissa on eroja. Ainoa ripsiä oikeasti sisältäpäin kasvattava tuote on reseptillä saatava Latisse, siis lääkeaine, joka sisältää bimatoprostihormonia. Sitä käytetään esimerkiksi silloin, kun omat ripset on menetetty sairauden seurauksena.

Latissea ei määrätä ihan muuten vaan, koska sillä on myös vakavia sivuvaikutuksia. Näitä ovat esimerkiksi silmien värjäytyminen tai tummentuminen, sekä karvojen kasvu sellaisille ihoalueille, johon tuotetta on vahingossa pudonnut tai levitetty.

Muut ripsienhoitoseerumit perustuvat omien ripsien vahvistamiseen niin, että ne kestävät pidempään katkeilematta. Seerumit tukevat ripsien kasvua paksuiksi ja terveiksi. Tärkeintä on, että tuotetta käytetään päivittäin ja mielellään aamuin ja illoin, jos vain mahdollista. Parhaat tulokset saat käyttämällä valitsemaasi hoitoseerumia tunnollisesti vähintään kuukauden ajan.

Itse olen käyttänyt esimerkiksi Mavalan Double Lashia sekä Nu Skinin Nutriolia, joita voi kumpaakin käyttää sekä meikin alla että iltaisin. Mavalan Double Lash sisältää proteiineja ja vitamiineja, jotka vahvistavat ja ravitsevat ripsiä. Nutriol -seerumi puolestaan sisältää tricalgoxyylia, jota käytetään esimerkiksi hiustenlähtöä ehkäisevissä tuotteissa. Tricalgoxyyli on merilevästä saatava uute, jossa on runsaasti polysakkarideja. Polysakkaridit ovat monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka sitovat esimerkiksi aminohappoja. Myös esimerkiksi kitiini on polisakkaridi.

Voit käyttää useimpia ripsionhoitoseerumeja myös kulmakarvojen muotoiluun ja vahvistamiseen.

 

Onko sinulla oma ripsiseerumisuosikki tai muita hyviä ripsivinkkejä lukijoille?

Mitkä ovat sinun parhaat ripsienhoitovinkkisi? Vai oletko käyttänyt ripsienpidennyksiä jo kauemmin ilman, että ne ovat vaikuttaneet omiin ripsiisi? Jaa ihmeessä vinkkisi myös muille lukijoille, jotta me muutkin hyötyisimme niistä.

Talviterkuin,

Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s