Hallavan tyylikoulu: Kuinka käytän korkokenkiä arjessa?

Kuka tunnustautuu korkkarifaniksi? Itse olen ollut oikea korkkareiden himoshoppailija, ja sen seurauksena kaapit ovat täyttyneet aivan ihanista kengistä: Vaaleanpunaisista ja fuksianvärisistä piikkikoroista, mustista korkosaappaista, sähkönsinisistä avokkaista…

Lopetin korkokenkien ostelun kun huomasin niiden jäävän aivan liian usein kaappiin pölyttymään. Asioita hoidellessa tai vaikkapa töissä on vaan niin helppoa juosta ballerinoissa tai hyvissä, nahkaisissa kävelykengissä.

Mutta korkokengillekin on paikkansa. Ensinnäkin ne tuovat pituutta ja solakkuutta lookiisi. Lisäksi ne kohottavat takamusta ja antavat asullesi aivan erityisen, seksikkään silauksen. Korkokenkien monikäyttöisyydestä innostuneena kokosin tämän pukeutumisoppaan, josta saat ideoita korkkareiden käyttöön niin arjessa kuin hieman juhlavammissakin tilaisuuksissa.

Viisi vinkkiä korkokenkien käyttöön

Älä ujostele korkkareiden käytössä. Upeilla kengillä saat helposti puhtia pukeutumiseesi, vaikka korkokengillä kävely saattaa aluksi väsyttää. Sujauta laukkuusi matkaan myös tennarit kaiken varalle – Niihin on kätevä vaihtaa esimerkiksi työmatkan ajaksi tai jos joudut yllättäen kävelemään pidemmän matkan.

1. Värikkäät piikkikorot viimeistelevät hienostuneen asun.

Ostitko keltaiset, pinkit, tai leopardikuvioiset korkkarit, joita et ole vielä koskaan käyttänyt, koska ne muka eivät sovi mihinkään asuun? Kokeile niitä esimerkiksi bleiserin, kauluspaidan ja tiukkojen farkkujen kanssa, tai yksivärisen jakkupuvun parina. Hillitynvärisen arkiasun tai mustan jakkupuvun kanssa voit nimen omaan repäistä kenkien värissä, alla olevaan tapaan. Korkkarit ovat kuin piste i:n päällä ja voit laittaa ne jalkaasi vaikkapa asiakastapaamiseen. Mikäli et jaksa olla niissä koko päivää, ota mukaan myös ballerinat tai kävelykengät.

 

2. Kokomusta asu on Power Dressing -klassikko

Kokomusta korkkariasu pidentää ja hoikentaa. Lisäksi se on äärimmäisen tyylikäs. Mustassa asussa on poweria, jota esimerkiksi johtavassa asemassa tai siihen pyrkiessäsisi tarvitset. Vakuuttava ja hienostunut asu antaa myös sanomallesi voimaa. Katso esimerkiksi alla olevia kokonaisuuksia, ja mieti miltä ne näyttäisivät erilaisissa kengissä. Väärä valinta pilaisi helposti kokonaisuuden.

 

3. Korkeakorkoiset nilkkurit sopivat moneen.

Nilkkurit ovat todella monikäyttöinen asuste, kunhan vain jaksat nähdä hieman vaivaa vaatekappaleiden yhdistelyssä. Ne ovat usein myös jalassa mukavat, ja niillä jaksaa kävellä pidempään kuin ohuilla piikkikoroilla, sillä ne tukevat jalkaa paremmin. Yhdistele mielesi mukaan erilaisiin ja eripituisiin hameisiin sekä tiukkoihin, ihonmyötäisiin housuihin tai leggingseihin. Tai pue päälle pitkät ja leveät housut, jotka jättävät kenkien nilkkarajan piiloon. Korkeakorkoiset nilkkurit piristävät asua kuin asua.

 

4. Korkkarit sopivat jopa boyfriend- tai lököfarkkujen pariksi.

Vaikka ajatus kuulostaakin aluksi typerältä, on look todellinen hitti. Kääräise farkkujen lahkeet ylös, jotta nilkkasi paljastuvat. Jos nilkat eivät ole näkyvissä, tulee kokonaisuudesta tasapaksu ja tyylitön. Voit yhdistää asuun lisäksi rennon kauluspaidan tai vaikkapa neuleen. Asusi on samaan aikaan sekä rohkea että rento. Täydellisen itsevarma treffiasu!

 

5. Korkkarit voi yhdistää jopa t-paitaan.

Aina et tarvitse uniformua. Rento perjantailook syntyy esimerkiksi bändipaidasta, tiukoista farkuista ja korkkareista. Korkokengät tuovat esimerkiksi alla oleviin asuihin hieman ylellisyyttä vaivattomalla tavalla, vaikka asut toimisivat toki myös tennareilla. Yhdistele tyyliin muutama hillitty koru ja laukku – tai miksei vaikka statement-asusteita?

 

Onko sinulla helppo korkkarivinkki, jonka haluaisit jakaa kanssamme? Kerro kommenteissa tai tägää kuvasi Instagramissa #hehkublogi

Söpöjä kenkiä halvemmalla? Jossakin vaiheessa tänne blogiin tulee postausta siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon jos tilaa kenkiä netistä.

Esim. nämä upeat kengät ovat tulossa arvosteluun.

 

Sydämellisin terkuin,

Helena

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s