Mainettaan muodikkaampi: Oriflame on uudistunut

Kun olin pieni, oli meillä kotona joitakin Oriflamen tuotteita. Naapurin tädilläkin oli. Yhden leikkikaverini äiti oli hurahtanut Oriflameen, ja heillä oli kaapit täynnä oudonnimisiä hajuvesiä, suihkusaippuoita, huiveja ja rasvoja. Haistelimme niitä joskus kaverini Ainon kanssa ja esitimme kriittisiä mielipiteitä. “Tää haisee ihan metsälle, mä tykkään tästä.” Tai: “Hyi, tää on kuin säilykekirsikka. Ihan kauhee!”

Äidillä oli Oriflamen klassinen huulivoide. Sellainen hennon vaaleanpunainen purnukka. Leikimme sillä usein, ja minusta se oli hurjan hieno. Siitä tuli mieleen prinsessa Sissi tai joku venäläinen tsaaritar, Romanov.

Ruotsalaisen Oriflamen imago on kuitenkin jo pitkään ollut vanhahtava. Nyt viisikymppisen kypsään ikään ehtinyt yritys perustettiin vuonna 1967, ja vaikka tuotteet ovat laadukkaita, on Oriflame jäänyt muiden modernimpien tuotemerkkien jalkoihin esimerkiksi markkinoinnissa ja siinä, kuinka tuotteita on pystynyt hankkimaan. Edustajan kautta tilailu kun ei ole se kaikista nopein ja helpoin tapa, ei ainakaan meille nettikauppoihin tottuneille.

Kaikki muuttui onneksi kesällä kun Oriflamen verkkokauppa uudistui. Ja vaikka edelleen odotan myös uudistusta, joka mahdollistaisi toimitukset ja asiakkuudet rajojen yli, olen positiivisesti yllättynyt Oriflamen muodonmuutoksesta. Tuotteita voi tilata nettikaupasta kätevästi ja tarjoukset ovat hyviä.

Oriflamella on edelleen käytössään kanta-asiakasohjelma, johon kuuluu tuotelahjoja ja tuotenäytteitä. Kuitenkin välillä mietin, tarvitseeko Oriflamen olla aivan niin halpa? Tarjoukset ovat joskus aika päätä huimaavia, mikä kenties laskee brändin arvoa. Mutta toisaalta huokean hinnan ja hyvän laadun kohtaaminen on vain positiivinen asia: Oriflame sopii jokaiselle kukkarolle. Esimerkiksi opiskelija-aikana minulla ei olisi ollut varaa yhtään kalliimpaan, ja olisin kytännyt tarjouksia haukkana. Jos nettikauppa siis silloin olisi ollut olemassa. Toki Oriflamen valikoimassa on nytkin joitakin hintavia tuotteita, kuten esimerkiksi Giordani Goldin upeat huulipunat.

Mutta palataan huulivoiteeseen. Olen iloinen siitä, että tämä tuote on vuosi vuoden jälkeen edelleen Oriflamen valikoimassa: Se vaan on niin toimiva ja monikäyttöinen. Lisäksi klassikkovoidetta saa nyt monessa eri tuoksussa ja maussa.

Pidän voiteen koostumuksesta ja tehokkuudesta, sekä sen hienostuneisuudesta ja riittoisuudesta. Kai jossakin mieleni perukoilla elää myös vieläkin se assosiaatio tsaarittaresta. Hauska pikku purnukka on muuten lisäksi käypää Instagram -rekvisiittaa.

AAABBBA

Ja totta kai mainostan tätä aivan huipputarjousta, eli lahjapakkausta, johon kuuluu peräti neljä Tender Care -voidetta. Todellinen rohtuneiden huulien ja kuivien käsien pelastus, sekä ylellinen joululahja itselle, kaverille, äidille tai vaimolle.

oriflame

Ovatko Oriflamen tuotteet oikeasti hyviä? Oriflame -tuotearvostelu.

Kuten aiemminkin olen kirjoittanut täällä blogissa, käytän yleensä hieman kalliimpaa kosmetiikkaa. En silti halua antaa kenellekään sellaista kuvaa, että huokeammat tuotteet eivät voisi olla laadukkaita.

Itselleni Oriflame on tuotemerkki, jossa laatu kohtaa järkevän hinnan. Toki 10 euroa huulivoiteesta voi tuntua myös kalliilta – mutta toisaalta riittoisa voide on sen verran hyvä ja monikäyttöinen, että se kyllä maksaa itsensä takaisin. Toisaalta kaikki Oriflamen tuotteet eivät täytä laatuvaatimuksiani – osa niistä on selvästi ihan perusmarkettikamaa.

Minulla on muuten tällä hetkellä käynnissä laaja Oriflamen tuotetesti, jossa testaan kaikki merkin päivävoiteet ja yövoiteet. Tästä siis tulossa raporttia myöhemmin – luonnollisesti hommaan menee muutama viikko. Lisäksi on tulossa meikkitestejä sarjoista Giordani Gold ja The ONE.

Haluaisin myös ehdottomasti kuulla sinun Oriflame -tuotekokemuksiasi. Mikä on lempituotteesi? Entä olitko johonkin tuotteeseen pettynyt? Mitä mieltä olet ylipäätään sellaisista tuotteista, joita myydään verkoston kautta? Kerro kommenteissa!

AAAAA

Hehkuvin terveisin,

Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s