Matka kauneuden maailmaan alkaa.

Tervetuloa lukemaan Hehku -blogia.

Tämän sivuston aiheena ovat erityisesti sisältä päin kumpuava kauneus ja itsevarmuus, sekä persoonallinen, laadukkaisiin materiaali- ja tuotevalintoihin perustuva tyyli.

Kuulun itse niihin naisiin, joiden kasvoista voi hyvinkin nopeasti lukea huonojen elämäntapojen merkit: Riittämättömän unen, huonolaatuisen ruoan, liiallisen viinin lipittämisen, sekä stressin piirtämät uurteet ja turvotuksen. Ja juuri tämän vuoksi haluan kirjoittaa kauneudesta rehellisesti ja lähdekritiikkiä viljellen, sekä keskittyä kaupallisuuden sijasta sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin korostamiseen kauneuden ja pukeutumisen osana.

Rehellisiä tuotearvosteluja ja luonnollisen kauneuden etsintää

Muoti, tyyli, ehostautuminen ja ihonhoito kiinnostavat ja piristävät meitä naisia. Mutta samalla ne ovat sellaisia miljardibisneksiä, jotka hyötyvät ihmisten epävarmuuksilla repostelusta. Potentiaalisen asiakkaan niin kutsuttujen huonojen puolien peittämis- ja muuttamistarpeella tahkotaan valtavasti rahaa. Lisäksi elämme aikaa, jona netti on pullollaan suoranaisia valheita esimerkiksi kauneustuotteiden toimivuudesta ja tuotteiden käyttötuloksista. Olen itse havahtunut viime aikoina mainontaan, joka on suorastaan törkeän harhaanjohtavaa ja lisäksi korostaa epäluonnollisia kauneusihanteita – Sellaisia, jotka vain harva meistä voi ilman kirurgin veistä saavuttaa.

Kun kaiken pitäisi olla joko isompaa tai pienempää, tiukempaa tai muhkeampaa, poljetaan ihmisen luonnollinen itsevarmuus maahan. Ja sivumennen sanottuna: Miksi “luonnollisuus” muuten on nykyään jotenkin vaihtoehtoista tai rohkeaa? Miksi kauppaan uskaltaa meikittä lähteä vain kiireinen ja univelkainen kotiäiti (pakon edessä), “luonnonlapsi taiteilijaluonne” tai se naapurin nörttityttö, jota tyyliasiat eivät voisi vähempää kiinnostaa? Ja miksi esimerkiksi Alicia Keysin meikittömyydestä piti nostaa hirveä haloo?

Toisaalta juuri Keysin meikittömyys on tämänkin blogin esikuvia ja lienee ollut eräs positiivinen katalysaattori sille, että aloin kirjoittaa tästä aiheesta. Mutta sen, kiinnostaako jotakuta meikata vai ei, ei pitäisi olla kenenkään muun asia, eikä varsinkaan mikään feministinen kannanotto. Itse tykkään välillä meikata aika reilustikin ja lähteä illalliselle punaisissa stilettokoroissa – ja sitten välillä hengailen sydänkuvioisissa flanellihousuissa viikon putkeen. Näistä kummankin pitäisi olla ihan OK.

Mutta palataan vielä ihan hetkeksi noihin netin ihmemaan feikkiarvosteluihin sekä järkyttävän kaupallisiin blogeihin. Sellaisiin blogeihin, joissa hehkutetaan milloin mitäkin tuotetta, joka buustaa huulesi ankan nokan mittoihin tai muka kasvattaa ripsistäsi kuukaudessa hehtaarin pituiset. Näistä sokaistuneena tilaat Kiinasta kulmakarvatussin, joka maksaa 49 euroa ja jonka “luonnollinen ja tahraamaton uuden teknologian kärki” napsahtaa poikki jo ekalla ehostusyrityksellä.

Olen ihan oikeasti joskus haksahtanut tuollaiseen mainontaan. Siinä kirpaisee valehtelun lisäksi myös se, kuinka manipuloinnilla vedotaan häikäilemättä ihmisen luontaiseen epävarmuuden tunteeseen. Niinpä lupaan tässä heti alkuun, että täältä et tule löytämään yhtäkään valearvostelua. Jos jokin tuote on huono niin oikeasti sanon sen. Teen yhteistyötä muutamien kauneudenhoitoalan sekä vaatetusyrityksen kanssa, mutta tässä blogissa en myy sinulle mitään mitä et tarvitse tai et halua ostaa.* Sitäpaitsi lopulta aika harva kauneustuote voi pelastaa sellaista ongelmaa, jota ei myöskin hoideta sisältä päin.

Hehku -blogin pääpaino on nimen omaan rehellisyydessä ja kestävässä kehityksessä, sekä sisäisen hyvinvoinnin korostamisessa – Se on se kauneudenkin kenties tärkein rakennuspalikka. Kuten eräs 1900-luvun sokaisevan kaunis tyyli-ikoni sen sanoi:

The beauty of a woman must be seen from in her eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides.   – Audrey Hepburn

(Audrey Hepburnista ja hänen kamppailustaan kehonkuvansa ja syömishäiriönsä kanssa on muuten luvassa täällä artikkeli myöhemmin.)

Sinulta blogini lukijana odotan myös lähdekriittisyyttä ja medianlukutaitoa. Olisin lisäksi kiitollinen omista kokemuksistasi ja kommenteistasi. Mikä elämäntapamuutos tai kauneudenhoitokikka on vaikkapa auttanut juuri sinua voimaan paremmin tai korostamaan hyviä puoliasi?

joelvalve-759696-unsplash

Meikit, ketjut ja vyöt: Tyyli persoonan esilletuojana.

Olen ihastellut suomalaisten persoonallisia tyyliblogeja, sekä seurannut maailman tunnetuimpien influencer -tyyppisten Instagram -tilien toimintaa jo jonkin aikaa. Ja siinä missä maailmanluokan toimijoiden työ on ammattimaista ja kenties ajoittain liiankin kiiltokuvamaista, tuntuu suomalaisia joskus kalvavan syvä epävarmuus itsestä niin lukijoina että bloggaajina. Samasta asusta tai meikistä postataan tusinoittain samannäköisiä kuvia, ja kaikki omat valinnat tulee blogissa ikään kuin perustella lukijoille, jotka riepottelevat ikoninsa riekaleiksi netin keskustelupalstoilla. Asetelma on osittain negatiivinen ja ihmisten sensaationnälkää ruokkiva. Voisimmeko me murtaa tätä kuvaelmaa? Mikä tarve meillä naisilla on lytätä toisemme?

Minusta on ihanaa, jos uskallamme tuoda persoonaamme esiin kokonaisvaltaisesti myös siinä miltä näytämme, ja siinä bloggaajat ovat hyvä esimerkkki meille kenties hieman aroille ja konventionaalisille suomalaisille pukeutujille. Keltainen mekko ja buutsit, tai farkut ja pinkit korkkarit, sekä jättikerros kaulakoruja Chanelin tapaan – Mitä sinä pukisit päällesi, jos kukaan ei katsoisi kieroon?

Stop In the Name of Love: Ei se uusi huulipuna paranna itsetunto-ongelmiasi

Meitä kaikkia kalvaa se sama ajatus. Tämä uusi pusero on se täydellisin. Tämä uusi ripsiväri saa minut näyttämään enemmän Kim Kardashianilta. Ja sitten en ole enää onneton.

Ajattelet sitä ehkä huomaamattasi. Mietit vuosikaudet, että pitäisi pudottaa se viisi kiloa. Voivottelet peilin edessä mahamakkaroitasi ja siirrät elämän ja onnellisuuden alkamista huomiseen, vuodesta toiseen. Kunhan tienaan enemmän, kunhan laihdun, kunhan ostan tämän tuotteen…

Ihmisen halu päästä eteenpäin ja tulla aina vain paremmaksi versioksi itsestään on varmasti yksi lajikehityksemme kantavista voimista, mutta tuleeko sen ylettyä ulkonäön saralle? Voisimmeko me keskittyä itsemme hellimiseen ja itsemme hyväksymiseen – siis siinä määrin kuin se on terveellistä ja edistää hyvinvointiamme. Mikäs sen seksikkäämpää.

Tässä siis hieman blogin esittelyä ja esimakua tulevasta. Tervetuloa uudelleen vierailulle ja kommentoimaan sekä keskustelemaan tyyliasioista.

Hehkuvin talviterveisin,

Helena

tamara-bellis-465584-unsplash

 

*Olen ammatiltani sisällöntuottaja / kääntäjä, joten olen urallani kohdannut monia hyviä terveys- ja kauneusalan yrityksiä ja tuotteita. Tämän kokemuksen ja ennalta tehdyn työn koen olevan hyvä pohja myös tälle blogille, joka syntyi puhtaasti omasta kiinnostuksestani kauneusasioihin. Mikäli sinulla on tuote tai palvelu, joka saattaisi kiinnostaa lukijoitani, voit ottaa yhteyttä. Jos siis blogin avoimuus- ja lahjomattomuuspolitiikka ei häiritse sinua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s